среда, 18 сентября 2024 г.

"Платонівська печера"

 Продовжую опановувати цікави різновиди мемів на ресурсі Glif.

Сьогоднішній формат мему "Платонівська печера" заснований на відомій алегорії давньогрецького філософа Платона, для якого люди, подібно до в’язнів печери, не бачать справжню реальність, живуть у світі ілюзій. Від істинного світу ідей до них доходять лише неясні тіні.

Які чудові філософські меми в мене вийшли!







вторник, 17 сентября 2024 г.

Попереду - три місяці цікавого та корисного навчання!

 Дуже цікавить ШІ та можливості його використання у бібліотечній роботі, тому без вагань записалася на навчальний курс філологині Анни-Марії Богосвятської "АІ як творчий інструмент педагога".


Щодня розміщуються цікаві матеріали, які можна переглядати у зручний час. Вчора, наприклад,  познайомилася із цікавим інструментом Gentype, з ним можна писати креативні літери будь з чого (пробувала, навіть, з казкових героїв, незвично, але герої якісь страшні, краще виглядають літери із осінніх квітів та листя - корисно для оформлення виставок, розтяжок на свята). А сьогодні вже ресурс GLIF - з його інструментами будемо знайомитися впродовж тижня. Спочатку будемо створювати різні формати мемів - сьогодні №1 Dramatic Crossroads
(драматичний вибір). Ось що в мене вийшло:




Цікаво, але й страшно - як не загубитися в цих інструментах, як навчитися застосовувати їх в роботі з користю, чи будуть в мене ідеї для втілення нових знань. Лячно, але треба йти вперед!


понедельник, 2 сентября 2024 г.

Вперед, за новими знаннями!

 Сьогодні перший навчальний день 2024-2025 навчального року. Нехай цей рік буде спокійним, багатим на радісні та цікаві події, бажано - щоб мирним! Учні сьомих класів НУШ отримали новісінькі підручники з усіх предметів, крім інформатики, поки що. Ці підручники почали надходити з 15-го травня, 29-го серпня було завезено останні підручники. Тепер будемо чекати перевидання підручників НУШ для 1-2 класів (обіцяють до Нового року виконати обіцянку!).

7-А клас


Поздоровляю з Новим навчальним роком і моїх колежанок - шкільних бібліотекарів. Ми повноправні учасники навчального процесу, тому це і наше свято також!