суббота, 31 января 2015 г.

Всеволод Нестайко - володар дитячих душ

30 січня 2015 р. виповнюється 85 років від дня народження Всеволода Зіновійовича Нестайка — беззаперечного класика сучасної української дитячої літератури, на книжках якого виросло кілька поколінь читачів.
Нестайко належить до тих людей, про чиє життя і характер говорять його книжки. Його твори, сповнені щирості й мудрості, можна відкривати для себе на будь-якому етапі життя. Вони — про важливе в усі часи: дружбу, любов, справедливість і добро.
За 55 років літературної діяльності письменник подарував світові більше 30 повістей, романів і збірок оповідань, багато творів автора увійшли до золотого фонду дитячої літератури України. 
Письменник — лауреат численних літературних премій. У 1979 р. рішенням Міжнародної ради з дитячої та юнацької літератури трилогія «Тореадори з Васюківки» внесена до Особливого Почесного списку Г. Х. Андерсена як один із найвидатніших творів сучасної дитячої літератури.
Максим Куждін створив чудовий відеоролік до книги "Тореадори з Васюківки" (до речі, також ювіляра цього року - 45 років!). 

Комментариев нет:

Отправить комментарий