четверг, 29 октября 2015 г.

Мистецька година для учнів

Сьогодні в міській дитячій бібліотеці – філіалі №11 для учнів восьмих класів була проведена мистецька година «Віват, король скульптур Кривого Рогу!», присвячена 90-річчю від дня народження Почесного громадянина Кривого Рогу, талановитого невтомного скульптора Олександра Васильовича Васякіна. На матеріалах книг по мистецтву Кривого Рогу, останніх публікаціях на сторінках краєзнавчих газет бібліотекарю О.В. Дроган вдалося розкрити учням невичерпний потенціал людини, яка все своє життя присвятила улюбленому місту, його естетичному розвитку і процвітанню.
Тепер Олександр Васякін становиться легендою. Він не дожив до свого ювілею кілька тижнів. Вклад його в розвиток Кривого Рогу не має меж: всі його роботи – це майстерня під відкритим небом. Представлені учням за допомогою ноутбуку та Альбому кілька скульптур митця, їх детальний розгляд, історію їх створення, - розкрили глибинний зміст цих шедеврів. Своїми роботами О. Васякін вивів наше місто в Європу.
Цим заходом бібліотекарі надихнули учнів надалі вивчати свій рідний край, історію свого міста, його культурну спадщину і з повагою відноситися до створіння рук людських.






Комментариев нет:

Отправить комментарий