среда, 2 июня 2021 г.

Наша зірочка Карина


28-го травня в школі відбулося "Свято інтелекту і таланту", де відзначили учнів школи, що мають особливі досягнення в різних видах діяльності. А я хочу написати про Карину Коворотушу, яка взяла участь у літературному інклюзивному конкурсі для дітей та підлітків імені Дмитра Ружевича. Хоча її оповідання "Еліза" не стало переможцем, але дівчинка наважилась представити на розсуд поважного журі свій твір, замислилась над проблемою інклюзії, довела справу до кінця - пообіцяла і виконала! Цей конкурс щорічний, можливо, і в наступному році Карина візьме участь, і результати будуть кращими!

В віковій категорії "підлітки" виявилося відразу два переможці - Максим Пасько (11 років, із Києва) з оповіданням "Внутрішня сила" та Олена Гафяк (14 років, із м. Кременчук) із оповіданням "Його мрія". Олена Осмоловська підвела підсумки і надіслала їх нам, журі, на електронну пошту 22 квітня - саме в день народження Дмитрика, але офіційно результати були озвучені 14 травня. Оголошено і про намір створити збірку творів в електронному виді, куди увійдуть 12 творів дітей з категорії "юнацтво", 27 творів – "підлітки" та 9 творів – "діти". 

Відеовізитівки від переможців конкурсу можна переглянути за посиланням: https://cutt.ly/WbJdQpO

Докладніше про конкурс - на сайті "Інклюзивна література"   https://inclusivebooks.org/index.php/support-the-project?fbclid=IwAR1nJIUHmrtmGRIrMgsOk6DPO_m_njiWOa-Xnb2UBmubeTWeIN2tPuNZKoI 



Комментариев нет:

Отправить комментарий