четверг, 11 апреля 2024 г.

Інтерактивний плакат "Вишивання як релакс"

 Інтерактивний плакат – це спосіб візуалізації інформації на основі одного зображення, до якого «мітками» (інтерактивними точками) прикріплюються посилання на вебресурси, інтернет-документи, мультимедійні об’єкти: відео, аудіо, презентації, слайд-шоу, ігри, опитування тощо.

До Дня вишиванки я підготувала інтерактивний плакат "Вишивання як релакс".

В галереї вишитих робіт представлені роботи вчителів нашої школи/ гімназії Катерини Гнатівни Погорілої (ветеран праці), Валентини Василівни Сулімовської (ветеран праці), Олени Василівни Грицай, Раїси Пантеліївни Шпиленко, Світлани Іванівни Євтушенко, Людмили Василівни Хорькової, Світлани Миколаївни Плотян та Ілони Юріївни Дєрусової.

В наш тяжкий час у зв'язку з вишиванням треба затронути ще дуже важливу для сучасного українця/українки тему – ментальне здоров'я, ресурсність людини. Ви знаєте про дослідження «Ментальне здоров’я та ставлення українців до психологічної допомоги під час війни» в межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я, яка впроваджується за ініціативи першої леді України Олени Зеленської. Із соціологічного опитування стало відомо, що порівняно з аналогічним дослідженням, яке проводили у 2022 році, збільшилась кількість тих, хто переживають утому, безсилля, розчарування, розгубленість, відчай та самотність, та зменшилась кількість тих, хто відчувають надію та гордість. Тому сьогодні ми маємо говорити про плекання стійкості через допомогу собі та шляхи підтримки інших. І це не лише про тренінги, це – і про вишивання також. Вважаю, що людина, яка вміє і хоче вишивати – це сильна людина, яка вірить в те, що краса врятує світ, а пальці, які виконують таку дрібну роботу, як вишивання, здатні нагадати нашому мозку про приємні часи, коли ми могли торкнутись наших близьких, погладити кучері наших діток чи коханих; вибір кольорів розширить нашу уяву різнобарв’ям, а вишитий малюнок поставить перед вибором: кому презентувати цю красу, щоб подарувати щастя. Тобто, наші вчителі у вільний час вишивають МИР.


Комментариев нет:

Отправить комментарий