воскресенье, 23 февраля 2014 г.

Книга тижня

Велтистов Е.С. Приключения Электроника: Фантастические повести: Для сред. школ. возраста/ Предисл. Вл. Приходько; Худож. Е. Мигунов. – Кишенев: Лит. артистикэ, 1986. – 438 с.: ил.
У 1964 році Є. Велтистов опублікував фантастичну повість «Електронік - хлопчик з валізи». Відомий вчений професор Громов створив електронного хлопчика, як дві краплі схожого на шестикласника Сергійка Сироїжкіна. Хлопчик пішов замість Сергійка в школу і своїми глибокими знаннями відразу ж зробив його ім'я знаменитим. Для чого створює людина складні машини-автомати - для легкого безтурботного життя чи ...? До книги увійшли ще дві повісті "Рессі - невловимий друг» і «Переможець неможливого» - вони про те, як були винайдені Рідкісний Електронний Собака - Рессі, камера надсили, штучна тварина і багато іншого.
Почепцов Г.Г. Сказки: Для мл. и сред. шк. возраста/ Худож. В.Г. Серцова. -. К.: Вэсэлка, 1989. – 398 с.: ил.
Книга Г. Почепцова «Бюро добрих послуг розсіяного чарівника» побачила світ у 1979 році. Повісті - казки - дуже несхожі і по-різному написані, але є у них одна загальна властивість - гумор, щедрість автора на веселу, захоплюючу вигадку. Особливо цікава казка, що дала назву збірці. «Доброта і радість - сусіди» - так словами автора можна сказати про цю казку.

Комментариев нет:

Отправить комментарий