среда, 5 февраля 2014 г.

Новий проект

Приємна новина:
У шкільній бібліотеці започаткована

 КНИЖКОВА ПОЛИЦЯ для участі в новому всесвітньому проекті - буккроссингу.


Над дизайном полиці ми ще працюємо, але є цікава задумка. Як бачите, зареєстровано на сайті дві гарні книги.
Вони мають спеціальні наліпки та коди, вони чекають на своїх читачів.
«Буккроссинг», або як ще його називають «Книгообіг», - це проект, який з’явився кілька років тому в Америці (започаткував його у 2001 році спеціаліст по інтернет – технологіям Рон Хорнбекер), але сьогодні дуже популярний у всьому світі. Майже півмільйона осіб охоплені цим рухом у 130 країнах. Суть проекту в тому, що після прочитання книги ви не кладете її у шафу, де вона вже нікому не знадобиться, а передаєте її іншому читачеві і так далі. Існує думка, що так світ перетвориться в одну велику бібліотеку.

Схема буккроссингу (Правила гри):

1.     Зареєструйтеся на сайті www.bookcrossing.in.ua
2.     Ви отримаєте можливість реєструвати свої книги на сайті, надавати їм відповідні номери, за якими матимете можливість спостерігати за «мандрами» по всьому світу.
3.     Залиште свою книгу в місці, де багато людей, так ви «відпускаєте» свою улюблену книгу, а знаходите нових друзів та цікавих співрозмовників.
4.     «Впіймавши» цікаву для вас книгу (взявши її на книжковій полиці в людному місці), повідомте про це на сайті, порадуйте хазяїна книги.
5.     Прочитавши книгу, передайте її далі – вкажіть на сайті полицю, щоб інші люди швидше знайшли її.

Головна думка всього буккроссерського руху: «Суть полягає в тому, що при передачі книги ви як би вкладаєте в неї частинку власної душі, частинку вашого внутрішнього світу, який може пізнати інша людина».

Сподіваюсь, що в нашій школі цей чудовий проект матиме багато прихильників!





Комментариев нет:

Отправить комментарий